9,2

/10

klanttevredenheid

Hasna Chelhi: “Clear.bio gaf mijn cliënten niet alleen inzicht in hun reactie op voeding maar zorgde er ook voor dat ze sneller hun eetgedrag veranderden.”

“Als diëtist in de diëtistenpraktijk HRC help ik graag mensen met het vinden van een gezonde leefstijl die werkt voor hun gezondheidsdoel en die ze zelf makkelijk kunnen opvolgen. Dat doe ik ook voor mijn cliënten met diabetes type 2. Om hun suikerziekte te controleren gaan we samen op zoek naar een ander patroon om te eten, en soms ook te bewegen en te ontspannen.

Vanuit deze passie en expertise raakte ik via mijn praktijk betrokken bij een studie van Clear.bio. Het leek mij interessant om te toetsen of mijn cliënten het makkelijker vinden om hun eetpatroon aan te passen als ze zelf zien wat voeding met hun bloedsuiker doet. 

Mijn vermoeden klopte. Clear.bio gaf mijn cliënten niet alleen inzicht in hun reactie op voeding maar zorgde er ook voor dat ze daarna sneller hun eetgedrag veranderden. Door bijvoorbeeld op hun koolhydraatinname te letten. 

En zelf heb ik met Clear.bio ervaren wat het effect van verschillende voeding op de bloedsuikerwaarden van mijn verschillende cliënten was. Ook was het interessant om te zien hoe een betere regelmaat en koolhydraatverdeling de bloedsuikerwaarden beïnvloedden. Buiten deze studie denk ik vooral met mijn cliënt mee en geef ik advies. En met Clear.bio kan ik nu met eigen ogen zien wat de impact van anders eten en drinken is op de bloedsuikerwaarden van mijn cliënten!  

Als mensen met diabetes type 2 niet doorhebben wat voeding met je bloedsuiker doet, is Clear.bio een uitkomst. Met deze tool zien ze dit direct én zijn ze sneller geneigd om hun gedrag aan te passen. Handig en effectief dus. Het is wel belangrijk dat deze mensen goed in de app bijhouden wat ze eten en drinken, en dat ze regelmatig hun bloedsuiker scannen via de sensor.”

Misschien vind je dit ook interessant