Marjolijn (46): “Zien wat voeding met mijn bloedsuiker doet, is heel nuttig. En die tips helpen mij echt om thuis gezond te eten.”

“Ik ga naar een periode in mijn leven waarbij mijn hormoonhuishouding verandert. Juist nu wil ik ervoor zorgen dat ik niet aankom en gezond blijf. Na het luisteren van een podcast over voeding, raakte ik nieuwsgierig hoe ik zelf zou reageren op alles wat ik eet en drink, en welke maaltijden bij mij wel of geen hoge bloedsuikerpieken zouden veroorzaken. Dus toen de Gezondheidscheck van Clear.bio in de vergoeding van Zilveren Kruis Extra Vitaal opgenomen werd, besloot ik direct om mee te doen. 

Ik was blij om in de Clear app te zien dat ik goed op mijn ontbijt reageer. Wel kwam ik erachter dat bijvoorbeeld bepaalde groenten, waarvan ik dacht dat ze goed voor me waren, een enorm effect op mijn bloedsuiker hebben. Gelukkig waren de voedingstips die ik hierop kreeg, heel waardevol. Ik vind het prima om mijn eetgedrag aan te passen, maar wil wel gewoon mee-eten met mijn gezin. Aardappelen-groente-vlees horen er bij ons thuis gewoon bij. De diëtist legde me uit dat ik bijvoorbeeld de volgorde van eten kan aanpassen. Ik eet nu eerst de groenten, dan pas de eiwitten en vetten, en als laatste de koolhydraten (en dan wat minder dan eerst). Heel nuttig voor mij! 

Ik weet nu wat voeding bij mij doet, en de praktische voedingstips die ik kan thuis uitvoeren, zijn heel goed. Dat deze check 2 weken duurt, vind ik eigenlijk te kort. Ik had nog meer willen experimenteren met voeding en daarvan het effect op mijn bloedsuiker willen zien. 

In onze samenleving is gezond eten niet vanzelfsprekend. Je wordt bestookt met allerlei ongezonde dingen. Clear.bio is juist een alternatief om gezond te blijven met voeding. Heel goed dus dat Zilveren Kruis deze check aanbiedt.”